IT Audit Ch a few

 IT Review Ch 5 Essay

Chapter 5— Systems Expansion and Software Change Activities

TRUE/FALSE

1 . The objective of systems planning is usually to link systems projects to the strategic objectives of the organization.

ANS: TPTS: 1

installment payments on your The Systems Development Life Cycle (SDLC) concept relates to specific applications and not to strategic systems planning.

ANS: FPTS: 1

3. A great accountant's responsibility in the SDLC is to make certain that the system can be applied proper accounting conventions and rules and it has adequate control.

ANS: TPTS: 1

4. In the conceptual design period of the Devices Development Life Cycle (SDLC), task push members are focused on selecting the brand new system design.

ANS: FPTS: 1

a few. When determining the detailed feasibility of your new system, the expected ease of changeover from the old system to the new system should be considered.

ANS: TPTS: you

6. One time costs consist of operating and maintenance costs.

ANS: FPTS: 1

several. When preparing a cost-benefit evaluation, design costs incurred inside the systems preparing, systems evaluation and conceptual design levels of the Devices Development Your life Cycle will be relevant costs.

ANS: FPTS: 1

almost 8. A real benefit could be measured and expressed monetary terms.

ANS: TPTS: you

9. Instead of implementing a software in a single big-bang release, modern systems happen to be delivered in some parts continuously and quickly

ANS: TPTS: you

10. If the nature from the project plus the needs of the user allow, most agencies will look for a pre-coded commercial program rather than build a system under one building.

ANS: TPTS: 1

10. All of the stages in the Systems Development Your life Cycle affect software that may be developed in one facility and to industrial software.

ANS: FPTS: one particular

12. Mixing up technologies by many distributors improves specialized feasibility.

ANS: FPTS: one particular

13. The first step in the SDLC is to create a systems technique

ANS: TPTS: 1

14. System routine service is often seen as the first phase of a new advancement cycle.

ANS: TPTS: you

15. Through the detailed feasibility study in the project, the systems professional who recommended the project should be linked to performing the research.

ANS: FPTS: 1

of sixteen. Recurring costs include: hardware maintenance, software program acquisition, software maintenance, insurance, supplies, employees costs. ANS: FPTS: one particular

17. The payback method is often more useful than the net present value way for evaluating systems projects for the reason that effective lives of information system tend to be short and shorter payback projects tend to be desirable.

ANS: TPTS: one particular

18. Intangible benefits are not physical, although can be assessed and expressed in financial terms.

ANS: FPTS: 1

19. Legal feasibility identifies disputes between the suggested system and the company's ability to discharge it is legal responsibilities

ANS: TPTS: 1

twenty. Programs in their compiled point out are very prone to the menace of unauthorized modification.

ANS: FPTS: you

21. Maintenance access to systems increases the risk that reasoning will be damaged either by the accident or perhaps intent to deceive.

ANS: TPTS: 1

twenty-two. Source software library regulates should prevent and detect unauthorized usage of application programs.

ANS: TPTS: 1

23. The user ensure that you acceptance method is the last point when the user can determine the system's acceptability prior to that going into services.

ANS: TPTS: 1

24. The presence of a SPLMS properly guarantees system integrity.

ANS: FPTS: one particular

25. Companies with a completely independent internal review staff may conduct assessments of the system development lifestyle cycle by using an ongoing basis.

ANS: TPTS: 1

MULTIPLE CHOICE

1 . Which control is not associated with used phone systems development activities? a.

reconciling program edition numbers

m.

program assessment

c.

end user involvement

d.

internal audit participation

ANS: APTS: you

2 . Which in turn test of controls can...

Popular